Tang og alger gør dig smuk som en havfrue - Complete Me
Menu

Tang og alger gør dig smuk som en havfrue

hej

Er du også en af dem, som svømmer langt udenom tang og vandplanter?
Lad være med det, for i stedet for bør du svøbe dig ind i dem!

Tang og alger er nemlig en rig kilde til bioaktive elementer. De bruges som superfood, i hudpleje, og der forskes til stadighed i alger for medicinsk og kosmetisk brug. 

 

Udover at tusinde fiskearter lever i og lever af tang (brune, grønne og røde alger), så høster vi mennesker også af havets rigdom.

Det er ikke så underligt, at mange vandplanter kaldes for “havets guld”, da de er superrige på mange dyrbare næringsstoffer.

Tørrede marine-alger, som især findes i asiatiske madkulturer.

 

I kosmetik-industrien er især de brune alger populære

Brunalger er en gruppe af levende marine-alger, som er multicellede tangarter, der kun kan vokse i meget rene marine-miljøer.
Brunalger er den største og mest komplekse art inden for marine-alger og tang.

Der er ca. 2000 forskellige arter af brunalger i hele verden.

 

Bioaktive elementer:

Brunalger er den rigeste, naturlige kilde til koncentrerede mængder af: 

Aminosyrer, vitaminer (C + E), antioxidanter, mineralske salte og mineraler: jod, calcium, jern, kobber, zink og selenium.
Derudover indeholder brunalger også høje koncentrationer af Omega-3 og Omega-6 fedtsyrer.

 

Effekt:

Alle typer af alger “kommunikerer” med menneskelige celler, da vores cellemembraner ligner hinanden. Ved cellernes kontakt sker et stofskifte, så vores celler kan optage algernes bioaktive elementer. Vi optager disse næringsstoffer via vores cellemembraner og udskiller affaldsstoffer på samme vis. Derfor er brunalgetypen Laminaria ofte brugt i kropsplejeprodukter og detox-produkter.

Der bliver kontinuerligt forsket i algernes udvindingsmetoder og anvendelser. I øjeblikket bliver der også forsket i brunalger i forbindelse med forebyggelse af hudcancer, som er forårsaget af overeksponering af UV-stråling.

Brunalger har mange egenskaber, som vi bruger i vores hudpleje:

FUGT – virker som ”havets hyaluronsyre” og binder fugten til huden.

ANTIINFLAMMATORISK – alger hjælper til opheling af celler, der er skadet forårsaget af UV-stråler (brunalgerne har brugt millioner af år på at udvikle stoffer, der kan beskytte sig mod stråling). 

ANTIOXIDANT – antioxidanterne beskytter vores hudcelle-membraners aminosyrer, når de angribes af frie iltradikaler. Læs mere om antioxidanter her

CELLEFORNYELSE – brunalger medvirker til stimulering af hudens celler i overhuden.

KOLLAGEN PRODUKTION – assisterer i hudens produktion af kollagen og elastin (fasthed, spændstighed, styrke og elasticitet).

BLOKKER –  alger blokerer for det enzym, der nedbryder vores naturlige hyaluronsyre i vores hud. Samtidig stimuleres nydannelse af naturlig hyaluronsyre i huden.

 

 

Skønhedsbehandlinger med marine-alger:

Mange af vores cremepleje-produkter indeholder udtræk fra marine-alger. Dog har vi et par bud, hvor du får rigtig meget koncentration af dette såkaldte “havets guld”.

SE VIDEO om hvordan denne maske anvendes

M2 beauté Hybrid Second Skin Mask består af 94% frysetørret Laminaria. Frysetørringen bevarer brunalgens nærende bioaktive komponenter i en forseglet emballage. De virksomme stoffer vil først aktiveres og leveres til huden, når den medfølgende Ultra Pure Activating Fluid sprayes på.

 

 

Behind You behandling af balder og lår. Efter en meget koncentreret behandling med tørbørstning, frugtsyrer, bindevævsmassage med sugekopper og maskeindpakning, afslutter vi med Behind You behandlingen med Remodelling thermogenic cream. Denne superaktive creme indeholder koncentrat af mikro-alger, der stimulerer bindevævets cellestofskifte og termiske effekt.

 

 

Crystal Tea Ritual behandlingen kombinerer grøn te (antioxidanter) og havalger. De havalger, som anvendes, er den japanske brunalge Wakame (med sulfat polysaccharider, såsom fucans), der øger mikrocirkulationen i bindevævet, samt brunalgen Laminaria, der er rig på mineraler og sporstoffer, som aktiverer cellestofskiftet. Produkterne, vi anvender i behandlingen, er Crystal Tea Ritual bodyscrub og serum-kropsindpakning.

Denne Microalgae Essence er inspireret af de koreanske og japanske kvinders skønhedsritualer, hvor de påfører deres fugtpleje ad syv omgange. Det såkaldte “syv-lags-splash”. Energigivende mikroalge, der stimulerer cellestofskiftet og bedrer optagelsen af efterfølgende ingredienser, samt udskiller affaldsstoffer.

 

Green Algae Tighten Eye Patch

Vil du fokusere på øjenomgivelserne alene, så kan du nemt og hurtigt gøre dette med en 10-minutter øjenmaske. Disse patches er designet til at give umiddelbar og øjeblikkelig synlig effekt under øjnene, men du kan selv bestemme hvor du placerer dem (over eller imellem eller under øjnene, endda om læberne, hvis du foretrækker dette. I æsken ligger der 30 stk. i, som giver dig 30 behandlinger.

TIP! Påfør dem evt. før sengetid, og lad dem virke hele natten mens du sover. Falder de af i løbet af natten, så har din hud suget al fugten ud af dem, og virkningen er fuldendt maksimalt.