Sugekopper til bindevævsmassage - Complete Me
Menu

Sugekopper til bindevævsmassage

hej

Sugekopper eller ‘cupping’ er ikke en ny opfindelse. Complete Me introducerede denne behandlingsform allerede i år 2000’erne. Det er en oldgammel tradition fra kinesisk medicin, der går mindst 2000 år tilbage.

Kinesiske natur-medicinere anvender det anderledes, end vi gør idag. De bruger kop-sætning (som vi i Vesten iøvrigt også gjorde engang, men siden da har glemt alt om igen). En kop opvarmes med ild, så der danner sig et vakum (undertryk) indeni. Koppen suger sig dermed fast på huden, og virker så typisk i mindst 30 minutter.

Dette medfører tydelige blå sugemærker. Dette er IKKE en bivirkning, men netop den ønskede effekt. For når der kommer et sugemærke, signalerer netop dette afgrænsede område til kroppen, at der skal mere gennemstrømning til, for at ‘skylle det dårlige væk’. Det øger cellestofskiftet, hvor cellerne udskiller affaldsstoffer og optager ilt og næringsstoffer.

Elite sportsudøvere er store forbrugere af både cupping og massage med sugekopper.

 

I vores moderne tid, i både øst og vest, anvender vi stadig sugekopper til behandling af:

  • smerter

  • inflammation

  • blodcirkulation

  • lymfegennemstrømning

  • muskelafspænding

  • velvære

  • bindevævsmassage

  • cellulite

I Complete Me bruger vi sugekopper i forbindelse med bindevævsmassage, især af baller og lår. Formålet er at styrke vævet, hvor der er ‘stase’ (dårligt cirkuleret væv med ophobninger af affaldsstoffer til følge).

Vi tilbyder stadig i dag en yderst effektiv og intensiv ‘Behind You’ behandling af baller og lår. Udover selve bindevævsmassagen med sugekopper, bruger vi også en lang række af behandlende spa-produkter. Tørbørstning, frugtsyre, cellulite massage olie, maskepakning, og stimulerende serum og creme), støtter allesammen op om behandlingen.

Vi har i mange år fået langt bedre feedback, end vi havde håbet på. Mange af vores kunder fortæller os, at de ser gode resultater efter blot en enkelt behandling ‘Behind You’. Dog giver vi sjældent den maksimale bindevævsmassage den  første gang, da det kan gøre ondt. Følger du selv op derhjemme med daglig massage med vores sugekopper, gentager vi gerne med endnu dyberegående effekt.

Vi anbefaler altid en daglig massage derhjemme med sugekopperne. Det behøver ikke at tage meget tid, tværtimod. Det er bedst når det kun er ganske få minutter om dagen, men til gengæld hver eneste dag, især i opstartsfasen.

Efter blot 1-2 ugers tid ser og mærker du tydeligt resultater. Huden er ikke længere så følsom og øm. Du ser  ikke længere de blå mærker (ja, for de kommer typisk i starten, indtil vævet bliver sundere). Huden får en sundere, flottere farve og struktur pga den bedre gennemstrømning. Samt cellestofskiftet er øget helt ud i yderste cellelag, hvor der oftest er staser af væske og dermed affaldsstoffer.

Sugekopperne er i øvrigt ideelle til hele kroppen, hvor der sidder ophobninger og spændinger.

Du bruger dem  til at løsne ophobet syre på fx overtrænede muskler, og hvor du generelt har spændinger. Vores sæt af sugekopper indeholder i alt fire forskellige størrelser, så de passer til alle kropsdele.

De to største anbefaler vi til de større dele af kroppen; baller, lår og hofte, mens de to mindste er til ryg, nakke, arme og underben.

Du anvender dem lettest, når du alligevel er i brusebad, sammen med vand og sæbe.

Ønsker du den lange og intensive massage, anbefaler vi en olie. Huden skal være fugtig eller fedtet, for at sugekopperne sætter sig fast.

Du justerer sugekoppens styrke efter behov, når du klemmer mere eller mindre luft ud af dem. Det er ikke til at tage fejl af, hvor meget eller hvor lidt du tåler. Det kan nemlig mærkes! Sugekoppen skal sætte sig godt nok fast til, at den ikke falder af. Omvendt, ikke så hårdt fast at den har svært ved at glide henad huden.

Herunder er foto selvfølgelig(!) fotoshoppet. Men et sundere væv har en bedre blodcirkulation, og dermed bedre optagelse af ilt og næringsstoffer, samt bedre til at afgive sine affaldsstoffer.

Motion (kost og sund livsstil) er en af de måder, du både forbedrer din forbrænding, blod- og lymfecirkulation i hele kredsløbet. Massage er påvirker kun lokalt, hvor muskelfibrene strækkes, åbnes og afspændes.

Især antioxidanter og Omega-3 olier er medvirkende til at styrke bindevævet. Samt der er evidens for at Collagen-pulvertilskud også styrker det kollagene bindevæv. Der er nogle fabrikater der er lavet på ko, og andre der er lavet på fisk (fisk er at foretrække!). Nogle er klinisk dokumenteret i effekt, mens andre ikke er. (mere om dette emne i et andet indlæg 😉