Skintonic og facemist, hvorfor? - Complete Me
Menu

Skintonic og facemist, hvorfor?

hej

I gamle dage anvendte vi skintonic på vat, for at ‘efterrense’ den fedtede hinde, som vores rensecreme efterlod. De gammeldags rensecremer var ikke vandopløselige, og bestod næsten af ren vaseline

Læs også vores blogindlæg om de forskellige fedtstoffer og især om de mineralske olier.

Læs også vores blogindlæg om de forskellige typer af renseprodukter.

I dag bruger vi altid renseprodukter, som er vandopløselige, og skal bruges med vand. Vi har derfor ikke behov for at efterrense med en stærk alkohol, som både stripper huden, udtørrer og affedter huden yderligere.

Husk også, at visse alkoholer er gode. De kan med fordel bruges i skintonic og  mist, fordi de er vandopløselige, og netop sørger for at huden kan optage fugten. Det er de såkaldte ‘fedtalkoholer’, som er af den gode slags.

Moderne skintonic, lotion og mist på spray virker både PH-neutraliserende og fugtgivende på det postevand, som vi bruger i ansigtet, under vores daglige renseritual. Vores drikke- og badevand er meget hårdt vand, som bl.a. indeholder meget kalk.

Toner og mist virker også som en for-fugter, førend vi påfører efterfølgende hudpleje (essencer, serummer, olier, cremer). Når huden er let fugtet, vil cremepleje også bedre kunne spredes ud på huden. Når hornlaget (det yderste liggende hudlag) er blødgjort, vil huden bedre kunne absorbere efterfølgende og aktive virkestoffer.

Skintonic/mist bruger du altid imellem dit renseritual med vand og efterfølgende hudpleje. Den bygger så at sige BRO imellem vandet og fedtstoffet.

Da du ikke længere har behov for at afspritte efter afrens, kan du blot påføre med hænderne eller spraye direkte på huden. Så sparer du også på ressourcerne (vat).

 

Forfriskende toner i løbet af dagen

De fleste toner-mist er fugtgivende, og kan bruges i løbet af dagen, så ofte du har behov.

Hvis dråberne er særlige små og fine, kan du endda spraye henover din makeup, uden at ødelægge denne.

Der er fællestræk i de fleste toner-mist til ansigtet, men gå gerne efter hvilken ekstra effekt, du ønsker til din hud. Nogle er kun fugtende, andre er også beroligende, kølende og lindrende, og andre igen lægger et beskyttende skjold af antioxidanter på huden, så du beskytter mod fri iltradikaler.

Du kan bruge en mere adstringerende om sommeren, hvor din hud fedter mere. Du kan også vælge beskyttelse mod fri iltradikaler, når du ved, at du opholder dig i forurenede miløjer. Du kan også vælge den beroligende, når din hud er sensitiv osv.

Toner med mist sprayfunktion er især uundværlig, når du rejser med fly og opholder dig i aircondition og radiator-opvarmede rum. Du opnår straks en fugtmættet og klarere hud, og kan bruge den, så ofte du har lyst.

 

Alle vores vidunderlige tonics og facemists

Disse dyrbare dråber fra Själ  er denne delikate mineral källa med ægte guld, sølv og germanium indsluset i rosenvand, rosenrod og siberisk ginseng for at styrke immunsystemet.

Den populære og prisvenlige fra Comfort Zone er denne Essential Toner, uden spray, som du blot påfører med hænderne. Den indeholder niacinamid (B3 vitamin), der har en gavnlig effekt på bl.a. hyperpigmenteret hud.

 

En anden populær bestseller fra Comfort Zone er denne delikate Remedy Toner mist, som straks fugter, lindrer og beroliger den mest sarte hud.

 

Er du mere til PRObiotisk mist? Så er Sensitive Toner mist et rigtigt godt bud til den sensitive hud. Den er endda oppe på niveau 3 med sine mælkesyrebakterier, som beskytter huden mod ydre aggressorer og bakterier og virus.

 

(forfatter: Daniela Fraser)