Selvbruner med 5 % DHA, giver din hud gylden glød, på få timer, så du kan blotte de blege ben.
Menu

Selvbruner uden skjolder

hej

Selvbruner eller solbestråling. Vejrudsigten varsler om sol, sommer og korte kjoler, men benene lyser blege og blålige. Eller du skal til fest og kjolen viser bare ben, skuldre og arme. Hvordan får du hurtigt en smuk gylden glød, på bare et par timer?
Selvbruner er det hurtigste og sundeste alternativ til gyldenbrun hud uden timevis ophold i solen.

På få timer kan du gå fra den kolde til den varme tone på farveskalaen, ved hjælp af et lille, magisk og ufarligt sukkermolekyle som hedder DHA (Dihydroxyacetone). DHA har været anvendt og godkendt i over 50 år.

DHA udvindes ofte fra plantesukker, som sukkerroer og sukkerrør

DHA er et simpelt sukkerstof, som reagerer med de døde keratincellers aminosyrer i de øverste cellelag. Forestil dig at du skræller et æble og lader det stå fremme i nogle timer. Sukkeret vil gå i forbindelse med luftens ilt og bliver langsomt brunere og brunere. Sådan virker det nogenlunde på hudens overflade, bortset fra at du hele tiden afstøder cellelag og derfor er effekten kun begrænset til nogle dage. Især afstødes døde celler hurtigere fra ansigtet, end kroppen. Derfor kan farven holde fra få par dage i ansigtet, til et par uger på kroppen.

Mange gruer over anvendelsen af selvbruner pga. dårlige erfaringer og skæmmende skjolder og pletter.

Heldigvis er der sket en markant forbedring af selvbrunere, siden de blev markedsført for mange år siden. Selv den lyseste hud kan med et enkelt lag opnå en ensartet gylden tone.

Selvbruner kommer bl.a. i creme, gel og spray

I dag er der et bredt udvalg af formler for hvordan du påfører og fordeler selvbruner. Lige fra creme, gel, spray, servietter og til mousse. Uanset hvilken formel du foretrækker, skal du altid starte med at forberede din hud.

Du får det bedste resultat, når du eksfolierer (skrubber) din hud fri for overfladiske og tørre hudceller. Du bruger bare din foretrukne peeling til ansigt, krop eller fx tørbørster til kroppen. Er du nervøs for at din hud udvikler for meget farve på fx tørre områder, starter du med at fugtmætte huden med creme eller lotion, før du begynder selvbruner-behandlingen. Vær ekstra varsom på tørre knæ, albuer, hænder, fødder og hårgrænser.

    

 

 

 

 

Ønsker du en dybere bruning skal du påføre flere tynde lag, som du påfører med ca 12 timers interval.
Det tager 1-3 timer førend farven fremkaldes og farven bliver dybere over det næste døgns tid, alt efter koncentration og formulering i produktet, samt procenten af DHA. Holdbarheden er aftagende efter ca. 3-10 dage og det holder længst tid hvor huden er tykkest og har flest døde celler (kroppen).

Nogle selvbrunere kommer med en indbygget guidefarve, som bruner med det samme. Denne guidefarve vaskes dog straks af i badet, når farven har udviklet sig indenunder. Desværre er mange af disse guidefarver misfarvende på både tøj og sengetøj, og de har sjældent en pæn farve.

Sådan får du det bedste resultat

Påfør hellere for lidt end for meget, og i flere tynde lag over nogle gange.

Du fordeler først på store områder og flader. Del evt. din krop op i over- og underkrop.
På benene skal du påføre på lår og underben og kun ganske let fordeling på knæ.
Vask dine hænder grundigt før du tager overkroppen og vask dem igen før du til sidst behandler på fødderne og til sidst ovenpå hænderne.

Vores egen hjemmelavede selvbruner med 5-10 % DHA kr. 225,-

Vi søgte så længe efter den ideelle selvbruner lotion, med minimal lugt, uden tilsat duft, uden afsmittende farve, som absorberer hurtigt uden at fedte, samt en god og overkommelig pris. Det er nu endelig resulteret i vores egen, hjemmerørte selvbruner ‘delight TAN milk’.

Det letteste er at bruge creme på store områder og til sidst (efter grundig håndvask) smøre en anelse på håndryg, ved at sætte en lille klat og gnide håndryg mod håndryg. Kan du ikke selv nå om på ryggen, så få hjælp til din selvbruner på ryggen. Der findes også ‘badebørster’ med skaft til indsmøring af creme til ryggen.

Nu skal du passe på ikke at få vand på dig i et par timer, indtil farven har sat sig fast og resultatet viser sig. Du skal også passe på ikke at svede, især hvor hud-på-hud-kontakt mødes f.eks. i knæhaser, albueled.

For at få det bedste ud af din selvbruning, skal du holde vedligeholde den 1 gang i ugen med mere selvbruning og dagligt fugtpleje din hud, så den stråler med en smuk glød.
Du skal også skrubbe din hud imellem behandlingerne, for at eliminere døde celler og skjolder der kan ødelægge og misfarve tøj.

Øvelse gør mester og du bliver hurtigt rutineret, så det ikke kræver mere end 5-10 min at påføre og vedligeholde din smukke glød.

 

Få den gyldne glød med vores professionelle HEALTHY TAN behandling, som indeholder masser af forkælende velvære, hudpleje og massage. Du kan vælge at få hele kroppen eller kun ansigt, hals og dekolleté.

Vi forbereder din hud med afrens, peeling, fugtpleje og masserer og sprayer med selvbrunende produkt. Bær gerne løst og mørkt tøj efter behandlingen, og sørg for at have en paraply med dig, i tilfælde af regnvejr. Effekten ser du nogle timer efter behandlingen. Så har du fået lagt en fin og naturlig grundfarve, som du selv kan vedligeholde hjemme.