Rensolie er bedre for din hud end sæbe - Complete Me
Menu

Rensolie er bedre for din hud end sæbe

hej

Renseolie er for mange et ukendt renseprodukt, men læs med her og bliv klogere.

Rigtig mange føler sig først rigtig ren, når der er brugt en højtskummende sæbe, men desværre er meget skummende produkter alt for affedtende eller udtørrende for manges vedkommende.

Føler du dig kun ren, når din hud “knirker” efter vask med sæbeskummende renseprodukt? Så er det nok nærmere en indbildt følelse, end det er sandheden.

De færreste hudtyper er fedtede eller har behov for en stærk affedtning af huden. Den ægte fedtede hud er tykkere end normal, kombineret og tør hud. Den har tydelige, store porer i det meste af ansigtet, der konstant pumper olie ud på overfladen. En fedtet hudtype er langt mere almindelig i Sydeuropa, end heroppe i Skandinavien. Uren hud behøver i øvrigt slet ikke at være pga. en fedtet hudtype.

Mange gange kan en tør hud faktisk reagere med at fedte i løbet af eftermiddagen, fx i T-zonen, fordi at huden forsøger at holde på fugten. Huden fedter lidt til, hvis den har været strippet for den naturlige syrekappe med et skummende  renseprodukt om morgenen og når vi opholder os i tørt miljø.

Især i vinterhalvåret får alle hudtyper gavn af at bruge den mere skånsomme og plejende renseolie. Læs mere om vores egne bud på vinterrens

Men hvad er alternativerne til sæbeskummende renseprodukter?

Først og fremmest er der masser af gode rensegéler der minder om sæbe, men som er ‘sæbe-fri’. Disse er ok at bruge hvis du har lidt fedtet hud fx i T-zonen, eller om sommeren, hvor vi alle sveder mere og udskiller flere affaldsstoffer, samt opholder os mere udendørs og dermed udsætter os for mere forurening.

Dog vil et mildere, og mindre affedtende, renseprodukt være et bedre valg for de fleste. Det er blot en tilvænningssag, at gå fra et skummende til et mere cremet renseprodukt.

 

Rensemælk og renselotion

Rensemælk er som regel let og flydende, skummer sjældent, men er et effektivt allround renseprodukt til de fleste hudtyper og behov. Vi mener i øvrigt, at ALLE typer af renseprodukter skal bruges med vand.

Jurlique Replenishing Cleansing Lotion

Rensemælk er nok de renseprodukter, som vi bruger mest selv og sælger flest af.

Se hele vores sortiment af rensemælk

 

 

Selv en Micellar Water synes vi, at du skal bruge med en fugtet vatrondel.

Comfort Zone Essential Micellar Water

Bioeffect Micellar Cleansing Water

Hvad gør en RENSEOLIE så godt for?

Uanset hvilken hudtype du har, så virker en renseolie ved, at den opløser og binder sig til den eksisterende hudolie i porerne og snavs, fedtstof, daggammel creme og makeup på huden.

Det er ren kemi: ‘Fedt opløser fedt’, sådan er det bare. I kemisproget kalder vi dem for ‘Lipofile’.

Når du derefter skyller en renseolie af med vand, tager den alt skidtet med sig.

Jurlique Nourihing Cleansing Oil

Comfort Zone Remedy Cream To Oil Cleanser

 

Fedter og tilstopper en renseolie ikke bare huden mere til?

Tjek først og fremmest ingredienslisten for hvilke olier der er i produktet. Er det en rensecreme, der ikke er vandopløselig, og som bare skal fjernes med fx kleenex uden vand, så er den sandsynligvis baseret på de ikke-så-gode mineralske olier, som vi meget gerne vil undgå, når produkt bliver siddende tilbage på huden

Hvis vi skal have ren hud, skal vi bruge de gode fedtstoffer som er vandopløselige. Det er jo ikke meningen at hverken rensegél eller rensemælk eller renseolie skal blive på huden, de skal kun virke kort tid på huden, for derefter at fjernes fra huden, sammen med snavset.

Mange typer af renseolier indeholder blødgørende, anti-irriterende og plejende ingredienser, som skånsomt renser huden fri for makeup og snavs, samt antioxidanter med beskyttende effekt. Typisk er de gode olier sammensat af flere forskellige planteolier og ekstrakter.

Selv en fedtet eller uren hud får fordele af at anvende en renseolie. Fordi at en renseolie netop opløser fedtet i porerne, uden at den stripper huden for dens syrekappe og fugt, bevarer huden sin naturlige balance og barrierefunktion.

Dobbeltrens, for at være på den helt sikre side af det rengørende ritual…

Makeup og daggammel cremepleje skal renses af, hver aften. Du bruger renseolien alene, eller i kombination med et andet og efterfølgende renseprodukt.

Brug først din renseolie, for at opløse snavset fra huden, og rens derefter med et mindre olieholdigt produkt, hvis ikke du bryder dig om den meget rige (fede) fornemmelse.

 

Fordele ved en renseolie

  • Renseolie virker meget hurtigt og effektivt

  • Renseolie efterlader huden velplejet og blød

  • Renseolie opløser let alle former for fedt

  • Renseolie (uden mineralsk olie) er vandopløselig

  • Renseolie er en god start når du dobbeltafrenser

  • Renseolie er især god til tør og irriteret hud

  • Renseolie dybderenser porerne i en fedtet hud

  • Renseolie er en rigtig god idé om vinteren

 

Undtagelser for brugen af renseolie

En renseolie der kun består af en enkelt type olie, og ikke indeholder vandopløselige emulgatorer, er ikke egnet, som enestående renseolie. Den opløser fedt, snavs og makeup fra hudens overflade, men efterlader både sin egen olie og snavset fra huden tilbage i porerne. Dermed er huden ikke renset grundigt nok i dybden. Hvis du bruger sådan en olie til afrensning, så skal du bruge et mere vandopløseligt og dybdegående renseprodukt bagefter.

Vores egen Jomfrukokos Olie af frisk, aromatisk kokos

 

Er du en af dem, der alligevel elsker skummende renseprodukter? Så giver vi dig alligevel nogle bud på ‘sæbefri’ rens, der stadig skummer lidt ligesom sæbe

Själ Deep Pore Cleanser

Jurlique Nutridefine Refining Foaming Cleanser

Comfort Zone Essential Face Wash

Comfort Zone Active Pureness Cleansing Gel

Jurlique Radiant Foaming Cleanser

Esse Organic Gel Cleanser

Jurlique Revitalising Cleansing Gel