probiotik og de gode bakterier for din sundhed, velvære og skønhed
Menu

Probiotik og de gode bakterier

hej

Probiotik er det store buzzword. Ordet stammer fra græsk og betyder ”for livet”.
Du kender måske udtrykket PRObiotik i forbindelse med kosttilskud og fermenteret kost, som fremmer tarmenes sundhed og fordøjelse. Fælles for disse gavnlige mikroorganismer og bakterier, skaber de balance og samarbejder med vores celler, samt modvirker at andre og skadelige mikroorganismer trænger igennem og skaber ubalance i kroppen.

PRÆbioktik er derimod den føde, som nærer de gode mikrobiomer for deres trivsel.

Huden har også sine livsnødvendige bakterier, der fungerer som immunforsvar mod inflammationer, hvis de er i perfekt balance. Faktisk kan der være endnu større mikrobiel diversitet til stede i huden, end i tarmene.

Alle former for inflammationer ælder kroppens celler (inklusive hudens), da kroppen bruger unødige ressourcer på at lægge inflammationen ned, i stedet for at den bruger samme ressourcer til at bygge vævet op. På sigt giver dette en for tidlig aldring af hudens (og hele kroppens) celler. Når huden er sund og rask, holder den sig også smuk.

Når de gode bakterier er tilstede, optager de pladsen på vores celler, så de dårlige bakterier ikke kan komme til. De producerer også vigtige stoffer i vores krop, som er essentielle for vores sundhed og hæmmer væksten af de andre, uvelkomne mikroorganismer. Derfor har du brug for at holde de gode bakterier i live og pleje dem med næring (PRÆbiotik), så de kan blive ved at formere sig i et sundt miljø: hele din krop. 

En fantastisk bog-guide, til hvordan du styrker dine velgørende bakterier, som holder dig sund og i balance, fysisk som psykisk. Her får du et overblik over hvorfor det er sådan en god idé.

Vi lever i et meget bakteriefjendligt miljø, og selv i vores drikke- og badevand er der bl.a. fluor som ødelægger vores naturlige flora. Derudover pakker vi os ind i tekstiler, der er imprægneret med giftstoffer, og vi spiser endda fødevarer dyrket på forskellige giftstoffer, og vi sæber os ind i bakteriedræbende midler, og sprayer os med deodoranter, uden at vi bekymrer os meget om hvorvidt  kosmetikken indeholder gift (konserveringsmidler), som også slår de gavnlige mikrober ihjel. Alt det gør vi fordi, at vi vil undgå de skadelige bakterier. Desværre hæmmer og dræber vi også vores gode venner. Nemlig de gode og gavnlige bakterier, som hjælper os i kampen mod de andre og uønskede bakterier.

De seneste år er der gjort nye og banebrydende opdagelser, indenfor den mikrobielle verden.
De opdagelser, der er gjort under Human Microbiome Project, har ændret selve vores vinkel på hudpleje og vist os nye teknikker til, hvordan vi kan mindske følgerne af, at vi ældes.

Human Microbiome Project

Huden anses nu for at være et økosystem. Menneskeceller og mikrober lever i symbiose og bidrager begge til hudens optimale sundhed. Huden kan ofte have en endnu større mikrobiel diversitet end tarmsystemet.

 

Complete Me tror på dette nye og innovative koncept fra Esse skincare

Complete Me har, som de første i Danmark, introduceret verdens første (måske endnu eneste?) komplette hudplejeserie ESSE skincare.

 

KORT INTRODUKTION VIDEO til Esse Skincare filosofi

 

Esse (som betyder betyder “at være” på latin) er baseret på konceptet om PRObiotik og korrekt PRÆbiotik (næring) til disse. De mikroorganismer Esse  anvender, er tre forskellige stammer af lactobacciller (mælkesyrebakterier), som huden genkender, da de også er naturligt forekommende i huden.
Esse vandt (som vi forventede) prisen for årets innovation ved Danish Beauty Award 2017, og har derudover vundet mange internationale priser.

Esse vandt prisen for årets innovation ved DBA i 2017

 

Esse skincare koncept: Produkterne indeholder ingen eller kun meget få (fire forskellige og nøje udvalgte) milde konserveringsmidler, samt holder en lav PH værdi på mellem 4 og 5.

Esse indeholder i sin grundessens aktive virkestoffer og antioxidanter til den effektive hudpleje.

Da der i øjeblikket kommer flere kosmetikserier på markedet, som gerne vil deltage i denne nye videnskab, kategoriserer grundlæggeren af ESSE, Trevor Stein, probiotisk hudpleje med 4 niveauer. Det er vigtigt at understrege at ESSE skincare kun opererer med niveau 2, 3 og 4, da niveau 1 anses for uvirksom i PRObiotisk henseende.

Niveau 1: produkter på dette niveau benytter et koncentrat fra en mikrobiel ”suppe”, lavet på mikrobernes biprodukter. Esse skincare anser ikke niveau 1 for at være probiotisk, og producerer kun produkter, som starter oppe på niveau 2.

Niveau 2: disse ekstrakter kaldes for lysater, da de probiotiske celler ødelægges og dør, men deres cytoplasma (celleindhold) filtreres og anvendes med Probiotisk effekt.

Organic basic line starter på niveau 2

 

 

Niveau 3: Mikroberne på dette niveau holdes hele og intakte, men dræbes ved varme på 60 *C, og køles derefter ned over tre dage. Denne type probiotik kan stadig hæfte sig på hudcellerne og optage pladsen for uvelkomne mikrober.

 

Produkter med probiotika på niveau 3

 

 

Niveau 4: Dette er den svære og banebrydende proces. På niveau 4 er der en milliard levende probiotika/mælkesyrebakterier pr. ml. i slutproduktet. Derfor er der heller ingen konservering i disse produkter. Produktet skal opbevares i ideelle temperaturer mellem 5-35 *C. Mælkesyrebakterierne ligger i dvale, i lufttæt emballage, i op til 2 år. I det øjeblik at produktet kommer på huden, aktiveres (vågner) de pga. kontakten med hudens fugt og ilt.
Disse levende mælkesyrestammer trænger ind i huden over nogle timer, og koloniserer sig med hudens egne gode bakterier. Det er vigtigt at der ikke blandes med gift (konservering) fra andre hudplejeserier og makeup med konservering, når Niveau 4 anvendes som hudpleje. Derimod anbefaler vi at du bruger PRÆbiotik sammen med disse serummer (fx Toner Plus eller Sensitive Toner).

   

Serummer med levende probiotika på niveau 4

 

Det kan være svært at forstå den proces, der skal til for at få et virkeligt godt probiotisk hudplejeprodukt (i de høje niveauer). Mange nye kosmetikmærker gør krav på, at kalde sig probiotiske, men mange kommer aldrig over niveau 1.

Se Videoen herunder, som forklarer de fire niveauer (hvoraf Esse kun bruger de tre højeste niveauer)

fedtstoffer

VIDEO der forklarer de fire niveauer

 

Virker Esse Probiotic Skincare sammen med makeup?

Ja, nogle gange. Ønsker du at anvende makeup ovenpå de levende mælkesyrebakterier, anbefaler vi dig produkter fra RMS beauty. Ingen af RMS’ makeup produkter indeholder konservering.

RMS beauty, er alle egnede til at bruge ovenpå Esse hudpleje, da de er uden giftstoffer og konservering

NYHED! Esse har netop lanceret (sommer 2019) deres egen probiotiske foundation, som er semidækkende og meget fugtplejende. Der er endda indbygget SpF 30 lavet på fysisk filter, som en ekstra beskyttende bonus-faktor.

Der er flere farvetoner at vælge imellem. Denne her er Foundation 3, som går til de fleste med lys hud, som ønsker en gylden undertone.

Find alle vores favoritter her

 

Complete Me tilbyder ansigtsbehandlinger med Esse. Du kan også tilkøbe Esse ampul behandling, til alle vores ansigtsbehandling. Vælg imellem fire forskellige, som behandler inflammeret, pigmenteret, tør og moden hud.

Som det seneste og mest innovative tilbud fra Esse, kan du få en Probiotic Booster behandling, som giver dig 10 gange flere mælkesyrebakterier, end der er i Probiotic Serum. Det betyder at der er 10.000.000.000 (ti milliarder) mælkesyrebakterier (tre forskellige stammer) i en enkelt ml.

Professionel behandling med Esse Ampul

PRObiotic Booster med 10.000.000.000 (ti milliarder) mælkesyrebakterier, fra tre stammer.

 

ESSE certificeringer og godkendelser:

Produkterne er økologisk certificerede af ECOcert. De fleste planter og materialer bliver dyrket på på egen farm i Sydafrika. Manden bag Esse er Biolog Trevor Stein, som samarbejder med mikrobiologer, og som også selv dyrker de levende mælkesyrebakterier.

Esse har forpligtet sig til at indkøbe sine naturlige produkter Phytotrade Africa fair trade, og er akkrediterede partnere i PhytoTrade Africa, der arbejder med udviklingen af fair trade og miljømæssigt bæredygtige naturlige produkter. PhytoTrade kontrollerer også bæredygtig høst af vilde planter, indsamlet af lokalsamfund i Zimbabwe, Zambia, Namibia, Malawi, Botswana, Swaziland og Sydafrika. Denne retfærdige handel med naturlige produkter har hævet levestandarden for titusinder af mennesker.

Esse er godkendt af Vegan Society. Det betyder, at Esse ikke benytter animalske produkter.

Esse er godkendt af Beauty Without Cruelty. Esse tester ikke produkter på dyr og benytter ikke ingredienser fra leverandører, der gør. Der er mange alternativer til brugen af dyr i forskningen. Produkter er testet på mennesker, der har meldt sig frivilligt. Resultaterne har vist, at Esse’s produkter er mindre irriterende for huden end destilleret vand.

 

Funfacts om mikroorganismer:

Du består af 10 gange flere mikroorganismer ,end du består af legemsceller.

-Nogle hospitaler i Sydeuropa, med store udfordringer på smitte af stafylokokker, har udskiftet deres skrappe og bakteriedræbende rengøringsmetoder med apatogene bakterier (ikke-sygdomsfremkaldende bakterier). Selv når disse gode bakterier er døde, optager de pladsen for patogene (sygdomsfremkaldende) bakterier som fx stafylokokker. De har nu opnået at nedsætte deres smitte med 80 %, hvilket er meget tankevækkende. I fremtiden bærer vi nok ikke længere desinficerende håndsprit i vores tasker, men erstatter måske denne med en gel med mælkesyrebakterier …

-Japanere er genetisk født med en særlig superbakterie i deres tarm, der gør at de kan nedbryde og udnytte fx fødevarer som havalger, bedre en vi andre kan. Vi andre kan ikke adoptere denne superbakterie, da den vil gå til grunde i vores system …

-Mange har opfattelsen af at disse mikrober kun findes udenpå huden og indeni tarmen.
De findes overalt udenpå og indeni os.
En af dem (mitokondrie) er nu et fast cellelegeme, som fungerer som energiproducent i vores celler. Førhen var den en selvstændig mikrobe, der samarbejdede i symbiose med vores celler.

-En nyere behandlingsmetode til patienter, der har dårligt fungerende mavetarmfunktioner (giver mange forskellige sygdomme, psykiske og fysiske), modtager fæces-transplantationer, fra en rask person med perfekt afføring. De tages enten som stikpiller eller indtages oralt. Orale piller kaldes sjovt nok for “crapsules” …