Hyaluronsyre - den ny generation - Complete Me
Menu

Hyaluronsyre – den ny generation

hej

Hyaluronsyre er et kulhydrat (glukosaminoglykan), som findes naturligt i alle vævs grundsubstans (ekstracellulære matrix) og i legemsvæskerne hos alle hvirveldyr.
Det består af kæder af varierende længde opbygget af op til 50.000 monosaccharid-enheder, skiftevis glukuronsyre og N-acetyl-D-glukosamin (to sukkerarter).

 

Du producerer selv dette sukkermolekyle. Din krop anvender det som fugtbinder og smørelse i hud og i led- og bruskvæv.

Vi bruger også Hyaluronsyre som en fast bestanddel og virkestof i mange kosmetik-produkter og behandlinger, netop pga. dets evne til at binde fugten op til 1000 %.

Fakta om Hyaluronsyre

Stoffet findes lokalt i vævet og binder vand og danner en gel. Et særligt højt indhold findes i ung huds bindevæv (samt knoglevæv, brusk og ledvæske). Det har betydning som rumopfyldende substans og for vævenes evne til at modstå tryk. Desuden har det også en betydning for heling og gendannelse af væv.

Hyaluronsyre fremkalder derfor ikke allergi eller kender til nogen bivirkninger.

 

Vidste du, at HA ikke kunne penetrere igennem hudens hornlag før 2018?

Trods det populære kosmetik-ingrediens, kan almindelig Hyaluronsyre ikke umiddelbart penetrere gennem hudens yderste lag. Molekylet har simpelthen været for stort. Årsagen til, at det alligevel har været så populært, er at det på overfladen alligevel har en vandbindende og forskønnede effekt. Men det har ikke virket under overfladen, som mange forbrugere måske har gået og håbet.

Den hidtil eneste måde, at få Hyaluronsyre dybere ind i huden, er at bruge Micro Needling straks før påføring. Efter Micro Needling siver væsken ned i de dybere cellelag. Derudover injicerer vi væsken ind i huden med håndholdt kanyle (udføres af dermatolog) eller udfører injektioner med Meso Therapy (Meso-Gun med kanyler). En nyere og nålefri metode er med Hyaluron Pen. Ligesom med nogle insulinpenne, skydes væsken ind under hornlaget med et højt tryk.

Hyaluron Pen Revitalizer & Fugt Booster

Micro Needling med Meso-Pen og nåle

 

Den nye generation af Hyaluronsyre i kosmetik-produkter

KVALITETEN af HA (Hyaluronsyre) er afgørende!
Både kvaliteten og selve størrelsen af HA-molekylet afgør, hvordan det optages af huden.
HA-molekylet kan både være for lille (skaber inflammation) eller for stort (kan slet ikke passere gennem hornlaget og optages).
Den perfekte lavmolekylære størrelse er mellem 60 og 80 kDa. Det kræver en svær og kompleks (og kostbar) proces. Molekylerne skal fx filtreres og sorteres fra hinanden, for at finde netop en perfekt størrelse omkring de 70 kDa.

Til kosmetisk anvendelse, udvikler man i dag oftest non-animalsk HA på laboratorie, ved hjælp af bakterier.

Med disse nye HA produkter, er det nu ekstra vigtigt, hvad man bruger sammen med sin Hyaluronsyre serum. HA trækker nemlig også andre substanser med sig ind i huden. Det bør derfor ikke være sammen med andre stærke konserveringsmidler, giftstoffer eller forurenende partikler. Omvendt, udnytter vi også, at det trækker de andre og positive virkestoffer med sig ind i huden.

Derfor bør en serum baseret på HA, også indeholde andre fugtbindende og gavnlige og hudvenlige ingredienser.

Eksempler på serummer med Mikro-Hyaluronsyre

 

Skin Regiment 1,85 HA Booster 

 

Esse Probiotic Skincare Hyaluronic Serum