Essence - mirakelvand til din hud? - Complete Me
Menu

Essence – mirakelvand til din hud?

hej

Essence er de senere år blevet et anerkendt produkt på vores hylder herhjemme. 

Det er en skønhedsrutine fra Asien. der har været et led i en 10-trin ansigtsbehandling i koreansk hudpleje.

Vi giver dig inspiration til forskellige essencer og deres fordele og anvendelser. Din hud bliver dig taknemlig, da den bliver optimalt fugtmættet og sund og smuk.

 

Hvad er en Essence?

Fællesnævneren for de fleste essencer er, at de alle er meget lette, tyndtflydende som vand og ekstreme fugtgivende.

Nogle kalder dem for mirakelvand, da de ofte virker neutraliserende på hårdt badevand (ligesom toner og mist), og går dybere ned i hudens cellelag end serum gør.

De er designet, så de penetrerer dybt i huden, og samtidig hiver virkestoffer med sig ind.

 

Hvilken essence passer til dig og din hud?

Alle hudtyper har brug for fugt, som gør huden blød, smidig og strålende at se på og røre ved. Når din hud er fugttør eller endda fedttør, ser din hud mat og trist ud, og fine tørhedslinjer ses tydeligere, samt den føles stram og irriteres lettere.

Er din hud tør, kan du vælge imellem de fleste essencer, da deres primære formål er at mætte huden med fugt. Du behøver ikke at vælge en essence med yderligere aktive virkestoffer, end blot de tilstedeværende fugtbindere. Det er de såkaldte NMF’ere (natural moist factors). På dansk kalder vi dem for NFF’ere (naturlige fugt faktorer). Nogle essencer indeholder mange forskellige af fugtbindere, mens andre kun indeholder en enkelt eller et par få.

Har du derimod et eller flere hudproblemer, som du ønsker ekstra støtte til,  vælger du din essence ud fra dens aktive virkestoffer.

Det kan være ingredienser som:

  • genopbyggende vækstfaktorer

  • cellestofskifte stimulatorer

  • antioxidanter mod fri iltradikaler

  • cellehelende aktiver

  • nærende superfood ekstrakter

  • tripeptider 

  • niacinamid mod pigmentpletter

  • anti-inflammatoriske ekstrakter osv.

 

Hvordan anvender du bedst din essence? 

Du skal først og fremmest altid rense din hud med renseprodukt og toner/mist, før du påfører din essence.

Den hurtigste måde, hvor du får udbytte af essencen, er at du påfører den som en primer, før din efterfølgende hudpleje. Idet du starter med en essence, gør at du får fuld udbytte af alle de efterfølgende aktive virkestoffer. Disse går endnu dybere ned i hudens cellelag sammen med essencen og dens aktive ingredienser.

Vil du gøre koreanerne det efter, så bruger du din essence i flere lag, som en fugtpakning. De fleste essencer er lidt cremede. Du massérer hvert enkelt lag blidt ind i huden med dine hænder, indtil alt næsten er optaget. Herefter fortsætter du med din sædvanlige rutine (serum, øjenpleje og ansigtspleje mm).

Det er ikke unormalt, at koreanerne bruger flere forskellige flasker essencer. De får dermed flest mulige af de naturlige fugt faktorer og aktive ingredienser.

 

Vi har i Complete Me valgt nogle forskellige essencer, der dækker de flestes behov og lidt til…

 

Den biodynamiske Essence, dyrket med kærlige hænder

Activating Water Essence fra Jurlique indeholder flere NFF’ere samt biodynamisk dyrkede plante-ekstrakter. De virker anti-inflammatoriske og beskytter mod fri iltradikaler med sine antioxidanter. Denne essence er velegnet til alle hudtyper, og især til tør, sart og irriteret hud, samt akne.

150 ml.

 

 

Den ideelle Essence til bymenneskets stressede og udsatte miljø

Microalgae Essence fra Skin Regimen indeholder 7 essentielle NFF’ere og aktive mikro-alger. De giver energi til hudcellernes stofskifte, bedrer optagelsen af næringsstoffer og afgiver ophobede affaldsstoffer.

Essencen forebygger for tidlige ældningstegn, der kommer af bylivets stress og forurening. Indeholder bl.a. den stærke antioxidant carnosin og økologiske supper-food ekstrakter, som styrker og nærer cellerne. 

Derudover indeholder essencen en særlig afstemt aromaterapeutisk effekt, som dæmper uro, træthed og anspændthed. 

100 ml.

 

 

Den højteknologiske Essence til den krævende hud

EGF Essence fra islandske kultprodukt Bioeffect leverer deres bud på en simpel og effektiv essence. I alt indeholder produktet 11 ingredienser.

Den er pakket med supereffektive fugtgivere og nøgleingredienset EGF (Epidermal Growht Factor). EGF er en polypeptide (protein opbygget af aminosyrer), der stimulerer hudens produktion af fibroblast celler, som igen producerer hudens kollagene væv. Dette er en vigtig bestanddel af hudens evne til at reparere sig selv.

Essencen er derfor velegnet til skadet hud og til tør og moden hud. Anvendes især, hvis du ikke i forvejen anvender vækstfaktorer (fx fra Bioeffects EGF Serum) eller når du gerne vil booste din EGF rutine endnu mere. EGF er et Nobelpris-vindende, high-tech protein og Bioeffect EGF er et patenteret og internationalt prisvindende et af slagsen.

100 ml.

 

Den regenererende Essence til den modne og solskadede hud

Sublime Skin Essence fra den professionelle serie Comfort Zone indeholder et patenteret complex af 7 forskellige NFF’ere. Den gennemfugter huden og holder huden glat, smidig og blød i timevis.

De aktive virkestoffer er målrettet til den modne hud og solskadede hud. Der er bl.a. Niacinamid (B3 vitamin), som virker som antioxidant og forebygger og behandler pigmentpletter. Det genopbyggende protein er en biomimetisk Tripeptide-1.

100 ml.

 

Læs flere indlæg på vores Complete Me BLOG