lemon, lemonade, fruit

Antioxidanter er essentielle for både din sundhed og din skønhed.

Antioxidanter i hudpleje har flere funktioner. Dels kan de stabilisere selve produktet fra at harske. Derudover kan hudpleje med antioxidanter tilføre et skjold mod ydre påvirkninger og aggressorer, så dine hudceller beskyttes mod nedbrydning.

Vi har selv lavet et lille forsøg med en antioxidant-serum, som vi smurte på et overskåret æble. Efter kun en time, så vi tydeligt hvor vi havde påført serum og hvor vi ikke havde. På den del hvor serum var smurt på, var der næsten ingen oxidering. På den anden del, som var ubehandlet, kunne vi tydeligt se at frugtkødet var blevet mere brunt. Tænk på hvordan den samme positive effekt kan beskytte din hud, time efter time og dag efter dag.
Vi anvendte dette Bioeffect Daily 2A Treatment serum Step 1 til vores eksperiment.

Især hvis du bor i byen med forurening, opholder dig meget udendørs, eller arbejder i et dårligt indeklima, øger du din risiko for udsættelse af angreb fra fri iltradikaler. Det er altid en god idé (tænk bare på hvad ilten gjorde ved æblet efter kun en enkelt time!) med hudpleje, som beskytter dig med antioxidanter.

De bedste antioxidanter for dine hudceller

Vitamin-C er ikke bare en fænomenal antioxidant. Den deltager også i processen med at danne nyt kollagen og styrker dermed din hud, så den bliver mere elastisk og spændstig. Vitamin-C spiller også en stor rolle, når det gælder forebyggelse og behandling af pigmentpletter. Vitamin C er vandopløseligt.

Hudpleje med højt indhold af antioxidanter og Vitamin-C:


Vitamin-E er et ægte skønhedsvitamin. Det reparerer hudskader, som f.eks. solskader og tatoveringer. En sund hud danner selv vitaminet, men kræver beskyttelse mod UV-stråling. Vitamin-E er fedtopløseligt og optages bedre med fedtstof end med vand.

Hudpleje med højt indhold af antioxidanter og Vitamin-E:

Niacinamid  er et B3 vitamin og stabiliserer huden imod ydre stressfaktorer. B3 spiller flere roller indenfor hudpleje fordelene, da det  stimulerer hudens fibroblastceller til at producere mere kollagen. Derfor forfiner B3 hudens struktur, store porer, linjer og rynker, samt uensartet pigmentering.
Hudpleje med højt indhold af antioxidanter og Niacinamid:

Grøn te Grøn te er processeret af den samme teplante (camellia senensis), som hvid og grøn te. Dog har den grønne te det højeste indhold af antioxidanter.

Hudpleje med højt indhold af antioxidanter og Grøn Te:

Kaffebær  (kaffebønnen sidder indeni) ikke alene beskytter mod fri radikaler, den mindsker også inflammation, samt beskytter huden mod kollagen nedbrydning fra solens stråler.

Hudpleje med højt indhold af antioxidanter og Kaffebær ekstrakt:

Lycopene kender vi bedst fra fødevarer, som f.eks. tomater. Lycopene absorberer let ind via huden og stimulerer kollagen produktion.

Hudpleje med højt indhold af antioxidanter og Lycopene:

Vindrue kerne ekstrakt forebygger for tidlig ældning af cellerne. I visse studier er det påvist at Vindure kerne ekstrakt virker bedre end Vitamin-C og Vitamin-E.

Hudpleje med højt indhold af antioxidanter og Grape Seed Extract:

Genistein er et plante-østrogen fra sojabønner og arbejder som antioxidant, imod de fri iltradikaler. Desuden interagerer genistein også med menneskets østrogen-receptorer.

Resveratrol findes i mange bærsorter, bl.a. i morbær, blåbær, hindbær og tranebær.

Hudpleje med højt indhold af antioxidanter og Resveratrol:

Jomfru kokosolie beskytter imod frie ilt-radikaler pga. naturligt indhold af vitaminer, mineraler og antioxidanter (phenolsyre såsom Ferulic syre), samt har en let effekt mod solens UV-stråler, som også kan fremme frie iltradikaler.

Hudpleje med højt indhold af antioxidanter og Jomfru Kokosolie:

Hvor finder du ellers Antioxidanter?

Antioxidanter finder du i en række vitaminer, mineraler og plantebestanddele (bær, frugt og bladgrønt). Ilt radikalerne angriber antioxidanterne, som tager “slaget” fra dine celler. Den bedste metode til at indtage antioxidanter, er via friske og økologiske fødevarer, fremfor kosttilskud. Jo flere forskellige kilder, des bedre.

Mange naturlige hudplejeprodukter anvende de samme kilder, som antioxidanter til huden.

Men hvad er det så som skaber disse fri iltradikaler?
Det sker hele tiden uundgåeligt. Men især stress, inflammation, medicin, forurening, syntetiske opløsningsmidler og tilsætningsstoffer i fødevarer, stråling (f.eks. fra solens UV-spektre) skaber oxidation. Mangler din krop antioxidanter, fremmer det ældning af alle dine celler. Dette gælder naturligvis også dine hudceller og dit bindevæv.

Lidt nørdet fakta om de frie iltradikaler: Når du trækker vejret, så indånder du livsvigtig O2 (oxygen, ilt). Ilt molekylets elektroner foretrækker altid at have en partner og hader at være alene. Men hele tiden er der faktorer på spil, som gør at disse par splittes ad og bliver til frie iltradikaler. Så er det at balladen sker. Når et frit iltradikal bliver alene, bliver det desperat efter at finde sin mage. Hvis ikke det går til grunde, bliver det aggressivt og farer rundt for at finde en mage at slå sig sammen med. Mens denne kædereaktion sker, bliver vores celler til ofre for angreb og nedbrydes.

Alle vores celler består af en celle-membran. Det er en hinde som holder på cellevæske, cellekerne og cellelegemer intakte og i sikkerhed. Lidt ligesom som en æggeskal der passer på blommen og hviden. Cellemembraner, består af en lipid film, dvs. en hinde der er lavet af fedt. Over-iltning harskner og nedbryder fedt. Det betyder at den beskyttende hinde kan være sårbar overfor disse aggressive og FRI ILTRADIKALER. De fri iltradikaler er ofte skyld i ødelæggelse af celler, og dermed også årsag til mange sygdomme og tilstande. Så sørg for at du får dine antioxidanter hver eneste dag.

Skrevet af Daniela Fraser

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *