Micro Needling er en yderst effektiv metode, som regenererer huden, og giver en smuk, jævn struktur. Behandlingens effekt er klinisk dokumenteret, og mange klinikker, hudlæger og hospitaler anvender denne metode til kosmetisk forskønnelse.
Menu

Micro Needling – er du med på nålene?

hej

 

Bare tanken om 540 nåle, der giver huden tusindvis af nåleprik, får sveden frem på mange menneskers pande.

Dog er det en yderst effektiv metode, som regenererer huden, og giver en smuk, jævn struktur. Behandlingens effekt er klinisk dokumenteret, og mange klinikker, hudlæger og hospitaler anvender denne metode til kosmetisk forskønnelse.

Historien bag denne skønhedstrend
Metoden er slet ikke så ny, som mange går og tror.
I vores vestlige del af verden har dermatologer og speciallæger benyttet sig af Micro needling i flere årtier, især til behandling af arvæv efter f.eks. brandskader mm. Metoden kaldes også for “CIT” (collagen induction therapy).
Inden for kinesisk medicin, har metoden været anvendt i flere tusinde år, for at indsluse naturmedicin.
Kineserne brugte akupunktur-nåle sat på små træplader, som de stampede ind i huden. I dag anvender man oftest fine akupunktur-nåle placeret på en lille rulle og med kosmetiske formål.

I dag behandler dermatologer stadig med nålene, for at mindske skæmmende ar efter brandskader, hudtransplantationer, operationsar mm, så huden regenererer sig jævn og glat. Hudlæger anvender helt op til 3mm lange nåle.

Den mindre invasive skønhedsbehandling har også en god effekt med de kortere nåle.
De områder man kosmetisk behandler er:
Strækmærker, ar, akne og uren hud, store porer, cellulite, hårtab og flere forskellige alders tegn, såsom linjer, rynker og pigmentpletter.

Sidstnævnte kan ikke behandles alene med Micro needling, men kræver også et efterfølgende serum, som aktivt indvirker på pigmentcellernes overproduktion. F.eks. frugtsyre, A-Vitamin eller C-Vitamin og lignende.

Vi har også gode erfaringer med vækstfaktorerne fra islandske Bioeffect, som arbejder rigtig godt sammen med huden fibroblastceller (som danner hudens kollagen).

FrugtsyreC-Vitamin

Retinol (A-Vitamin)

EGF vækstfaktorer

Hjemmerul er populært
Du opnår allerede pæne resultater med en nålelængde, der kun går i dybden på 0,3 -0,5mm. Sålænge du anvender den ofte nok og regelmæssigt, får du stimuleret hudens fornyende processer.

Der findes efterhånden rigtig mange brands på markedet, for alle vil efterhånden være med på denne trend. Nogle typer har færre antal nåle, f.eks. under 200 stk., og andre har tættere på 500 stk.
Antallet af nåleprik og selve dybden på nålene afgør hvor stor effekt du opnår.
Bonuseffekten opnår du, når du straks efter anvender et serum tilpasset din huds behov.
Dette serum skal som minimum være en fugtoptimering (f.eks. hyaluronsyre), og det behøver ikke at indeholde andre aktive eller stimulerende virkestoffer.
Vi anbefaler dog et mere aktivt serum, der indeholder supplerende virkestoffer, som støtter din huds dannelse af de kollagene fibre i huden, samt andre peptid-koncentrater eller lignende, for at støtte den igangværende proces med Micro needling.

Hyaluronsyre serum

Hvordan virker disse tusindvis af nåleprik?
Først og fremmest stimulerer prikkene hudens egen kollagen-dannelse, som giver en styrket og fastere hud, samt en tydelig bedret gennemstrømning i bindevævet. Huden opfatter prikkene som en markant større skade end der egentlig er tale om. Derfor forsøger huden længe efter (ugevis efter den professionelle behandling og dagevis, når det er hjemmebehandling) at reparere sig selv og for at hele ”skaden”.

Det er yderligere veldokumenteret at Micro needling hjælper visse efterfølgende hudplejeprodukter til en bedre optagelse. Koncentrater, ampuller og serum og deres aktive virkestoffer indsluses lige umiddelbart efter en Micro needling og absorberer dermed op til 10.000 gange bedre, end uden Micro needling! Man mener iøvrigt at der højst må gå max. 10 min. førend de aktive virkestoffer skal indsluses, da huden lukker sig relativt hurtigt.

Mange koncentrater kan jo allerede optages af huden uden brug af nåle. Til gengæld får du ikke meget ekstra bonuseffekt når du anvender en almindelig, fed creme efter Micro needling. Creme har ofte en for tyk konsistens til at kunne penetrere gennem de bittesmå huller. Desuden er en creme fra en krukke måske ikke så ren mht. opbevaring og emballage. Slet ikke hvis det er en krukke, som du stikker fingrene ned i.
Det er derfor vigtigt at du bruger særdeles rene, friske produkter lige efter behandlingen, og overholder anbefalet opbevaring og især hygiejnisk håndtering af Micro needle-systemet.

Længde og antal nåle?
Vores professionelle system til hjemmebehandling er henholdsvis 0,3mm. og 0,5mm. Disse stimulerer din produktion af Kollagen og Elastin. Denne regenerering forfiner hudens struktur, porer, linjer, ar og fastheden markant.
Vores system har over 500 stk. nåle, som penetrerer meget let ind i huden. Nogle systemer med færre nåle end 200 stk. påstår at deres penetrerer lettere, pga. det lavere antal nåle, men dette er vi meget uenige i! Dels pga. vores egen erfaring, samt feedback fra vores kunders erfaring (især de som har ”shoppet” lidt rundt og prøvet både og), og dels pga. vores system også bliver anvendt af hudlæger. Desuden får du med et større antal nåle en hurtigere behandling, fordi du opnår flere nåleprik på kort tid.

I vores professionelle klinik-behandling MICRO NEEDLING bruger vi under samme behandling mellem 0,25 – 1,5mm. (3,0mm er kun til de dybe og svære hudskader f.eks. efter brandsår og hudtransplantation mm).
Nogle testresultater viser at der skal anvendes minimum 0,5mm for at få den bedste penetration af både produktindslusning og stimulering af kollagen-dannelsen nede i bindevævet. Dog er det altid en god idé, hvis du går langsomt frem og starter med en kortere nålelængde, fx 0,3mm, så huden vænner sig til behandlingen.

Der er en stor fordel ved at needle i minimum 3 uger inden, du kommer til os og får den mere intensive behandling. Din hud er dermed allerede i gang med processen af fibroblast-stimulering, samt tilvænnet den hurtigere reparation. Det er også en fordel, hvis du allerede bruger et af de aktive serummer.

Sammenlignet med mange andre behandlingsmetoder (IPL, Laser, Syre-behandlinger osv) ses meget små eller ingen bivirkninger ved needling og behandlingsmetoden er derfor populær. Der findes i dag utallige producenter, varianter og brands i hele verden. Der findes f.eks. produkter hvor nålene sidder på en flad plade (stampning) og nålene skal trykkes eller bankes ind i huden eller produkter hvor nålene er placeret på en “kagerulle”, som man kan rulle henover huden med mere eller mindre tryk.

Vores professionelle klinik behandling
Micro Needling starter med at du får lagt en bedøvende creme på, som skal virke ca. 30 min.

Derefter foretager vi selve needlingen af din hud. Dette tager kun ca. 5 – 10 min.

Vi anvender et professionelt apparat, hvor vi justerer nålelængden undervejs i behandlingen. Vi tager individuelle hensyn til, hvor vi arbejder på huden. Vi anvender en kortere nålelængde på den tynde hud fx omkring øjnene og en længere på fx arvæv og dybere furer og linjer. Resultaterne er klinisk dokumenterede og fantastiske efter blot en enkelt behandling. Har du meget dybe rynker og arvæv, anbefaler vi flere behandlinger, med nogle ugers interval, alt efter hvor tilvænnet din hud er i forvejen.

Efter needlingen udnytter vi at din hud er åben og let absorberer aktive virkestoffer, og vi indsluser straks efter et serum, som passer til dig og din hud.

Afslutningsvis hviler du med en kølende maske, som plejer og beroliger din hud med C-Vitamin, Antioxidanter, Aloe vera, Hyaluronsyre og kamfer.

 

Er du alligevel ikke tryg ved hverken bedøvelse med Lidocain og nåle?

Så tilbyder vi dig alternativet med Non-Invasiv Mesoterapi. Samme apparatur, men her behøver får du hverken  bedøvelse, smerte eller down-time. Huden får indsluset virkestofferne på samme måde som ved microneedling, men kun lige akkurat gennem hornlaget, ikke dybere end dette. Mange stoffer (fx Hyaluronsyre) kan slet ikke penetrere gennem hornlaget, og derfor er microneedling og non-invasiv mesoterapi. Da der her ikke anvendes nåle, får du ikke helt samme effekt som ved Micro-needling (fx dybere behandling af fx arvæv), men får indsluset produkter, der kan stimulere nydannelse af celler , stimulering af fibroblastceller, dæmpe pigmentcellernes overaktivitet og fugtbehandling (fx C-vitamin).

 

Enkeltstående behandling eller flere behandlinger?

Du tilbydes Micro Needling som individuel behandling, for at booste din huds egne reparerende processer i flere uger efter en enkelt behandling. Du kan gentage denne behandling flere gange årligt efter behov.

Et mere intensivt kurforløb består af i alt tre behandlinger, med nogle ugers interval. Kurforløbet anbefaler vi en gang årligt.

Vi har set smukke forbedringer på dybe akne-ar, linjer, rynker, slap hud og endda pigment-pletter. Kombinationen af professionel behandling og vedligeholdelse hjemme, giver de absolut bedste resultater.

Dog kan Micro needling ikke behandle pigment-pletter alene. Du skal kombinere Micro needling med et særligt serum, med en formulering som målrettet dæmper overproduktion af pigmentdannelsen.

Vi anbefaler dig serum til specifikke behandlingsformål. Find produkterne i vores webshop (serum til microneedling) HER

 

Om Micro Needling Skin Roller System og Vejledning
Opbevarings-æske med rolleren er vakumpakket i steril folie. Den medfølgende vejledning skal læses og forstås før din første ibrugtagen! Derefter er det let og simpelt at anvende på din hud regelmæssigt.

Dette needling system er en lille ergonomisk og smal holder med mange (540 stk.) tynde nåle som gør det ekstra let, hurtigt og effektivt at behandle huden på kort tid med et let-til-moderat tryk i en rullende bevægelse henover huden.

Vælg imellem 2 nåle længder. 0,3mm til tynd og sensitiv hud. 0,5mm til normal og robust hud. Bemærk – Det er blevet erfaret at 0,5mm er bedst til transdermal absorbtion af efterfølgende produkt optagelse.

Sådan gør du

• Forberedelse: Før hver behandling med Micro Needling Skin Roller-apparatet, skal huden være helt ren for makeup, snavs og urenheder.
Afrens også gerne din hud med særlig hud-desinficerende gel eller særlig hud-sprit evt. på spray.

• Rengøring og korrekt opbevaring: Efter hver eneste behandling skal du skylle rolleren ren for døde celler under lunkent-koldt vand (aldrig kogende varmt vand, da dette vil ødelægge mekanismen). Ryst forsigtigt vandet af i luften med 2-3 ”luft-slag”. Pas på at du ikke beskadiger de fine nåle og at de ikke kommer i kontakt med noget hårdt (læg aldrig på bord med nålene nedad). Derefter skal du spraye den med desinficerende sprit eller isopropylalkohol. Lad den tørre lidt og læg den forsigtigt tilbage i sin opbevaringsæske, så den ligger stabilt og de fine nåle holdes fri for kontakt og tryk på hårde flader.

• Rulle-Teknik: Når du skal rulle din hud sund og smuk for første gang, vil du opleve at din hud kan blive meget stimuleret, varm og rød. Dette aftager normalt efter et par behandlinger.
Start blidt ud med et behandlingsforløb med kun 1 gang om ugen og når din hud tåler mere kan du øge til 2-3 gange om ugen.

Inddel hele ansigtet i mindre områder og arbejd dig systematisk, stille og roligt gennem hvert område.

Pas på, og mærk efter hvor meget du tåler på de sarte områder omkring øjnene, kinder og næseskind.

Skift ALDRIG retning på huden og løft ALTID rolleren fra huden, når du starter på et nyt område og ny retning.
Føl altid efter hvordan trykket bedst passer din hud og hvor mange gange du ruller.

Rul fx fem gange i retningen lodret op-ned. Derefter fem gange vandret fra side-til-side. Til sidst fem gange skråt diagonalt som i et kryds, og begge veje.

STOP behandlingen hvis din hud i forvejen er irriteret, inflammeret, har en infektion, eksem eller betændt akne.
STOP behandlingen hvis din roller ikke kører lige, men kører skæve ”slalom-baner” eller ikke vil rulle flydende længere.
Forny din roller efter nogle mdr. når de fine nåle bliver slidt.
Nålene slides hurtigere på en tykkere hud end finere hud og afhængig af hvor stort et hudområde du anvender den på. Hvis du har brugt den et andet sted end i ansigtet, må denne ikke bruges til den fine ansigtshud igen.
Anvend aldrig din roller på andres hud.

TIP! Når du skal påføre din serum efter micro needlingen, anbefaler vi dig en helt anden, og meget kølende og lindrende rulle til denne rutine.

Jade Roller er også en asiatisk opfindelse, som er meget populær. Den er fantastisk god til at nedkøle og dæmpe rødmen og varmen i huden, efter en needling. Fordelen er yderligere, at du masserer din valgte serum blidt ind i huden, så længe du har lyst.

Her er der masser “jade rock n’ roll”

Jade Roller

 

PSSST!!! Vi tilbyder lige nu og i hele februar måned (2019), en kampagne med 25% RABAT på både vores professionelle klinikbehandling og når du køber Needle Roller (0,3mm eller 0,5mm) til hjemmebrug.